Unelmat on tarkoitettu toteutettaviksi

”Haluan välittää jokaiselle nuorelle viestin, että sinä olet rakastettu ja sinun elämälläsi on tarkoitus. Ja haluan rohkaista nuoria tavoittelemaan omia unelmiaan.”

Näin kuvaa työtään viime keväänä ylioppilaaksi valmistunut Mira Korhonen, joka toimii varhaisnuorisotyöntekijänä Helsingin Saalem-seurakunnassa. Mira vastaa Suomen suurimman helluntaiseurakunnan yläkouluikäisille suunnattujen LIFE-iltojen suunnittelusta ja toteutuksesta.

”Työni on todella mielenkiintoista. Minulla on vapaus ideoida ja kokeilla uusia toimintatapoja.”

Mira haluaa tarjota työssään nuorille paikan, jossa heidän on turvallista olla.

”Nuorten kotiolot saattavat vaihdella aika paljon. Siksi on erityisen tärkeää että löytyy tällainen paikka, jossa jokainen voi olla oma itsensä.”

 

Pieni pääkaupunki, iso meininki

Unelmat ovat Mira Korhoselle tärkeä asia. Hän toivoo, että myös hänelle rakkaassa kaupungissa, Helsingissä, kaupunkilaisten unelmat näkyisivät yhä enemmän.

”Moni ei uskalla lähteä toteuttamaan haaveitaan, kun murehtii liikaa sitä, mitä muut ihmiset ajattelevat. Pitää vain lähteä tekemään ja laittaa itsensä täysillä likoon – silloin on potentiaalia mihin vain.”

Miran omaa sydäntä lähellä on erityisesti taide. Kirjoittaminen ja musiikki ovatkin hänelle tärkeitä tapoja ilmaista itseään.

”Olisi hienoa, jos myös julkisessa tilassa näkisi yhä enemmän taidetta ja luovuutta, esimerkiksi katusoittajia. Ja vaikka itsekin istun mielelläni hiljaa aamubussissa, niin toivoisin että ihmiset oppisivat puhumaan toisilleen enemmän.”

Mira viihtyy erinomaisesti Helsingissä.

”Helsinki on pieni pääkaupunki, mutta täällä on iso meininki. Toivottavasti voin myös omalta osaltani olla nyt ja tulevaisuudessa luomassa positiivista ilmapiiriä Helsinkiin.”

 

Teksti: Piia Raitavuo

Kuva: Sakari Röyskö

 

 

Biniyam Schelling valitsi Mira Korhosen Helsingin tulevaisuuden tekijäksi.

Kerro ja kommentoi