Työkokeilulla uran alkuun

Kasvava nuorisotyöttömyys on ongelma, joka puhuttaa ympäri Eurooppaa. Aihe on tärkeä myös logistiikkapäällikkö Petri Koskiselle.

”Nuorissa on tulevaisuus. Nyt nuorilla on työttömyyden vuoksi kova hätä, joten on hienoa päästä heitä auttamaan.”

Petri työskentelee kampaamoalan tuotteita valmistavassa ja maahantuovassa Miraculos Oy:ssä, jonka tunnettuja tuotesarjoja ovat Four Reasons, No nothing Very Sensitive, Color Mask sekä Paul Mitchell. Marraskuussa 2015 yritys otti Metsälässä sijaitsevalle varastolleen nuoren työnhakijan kahden kuukauden mittaiselle työkokeilujaksolle. Petri kertoo, että kokemus on ollut hyvin myönteinen.

”Olemme olleet todella tyytyväisiä tähän nuoreen ja hänen työskentelyynsä. Olemmekin nyt tarjoamassa hänelle pitempää työsopimusta.”

Työnhakija löytyi Helsingin Ohjaamo-hankkeen kautta, joka auttaa nuoria esimerkiksi työllistymiseen liittyvissä asioissa.

”Myös yhteistyö Ohjaamon kanssa on ollut erinomaista; sieltä on otettu meihin aktiivisesti yhteyttä pitkin matkaa ja seurattu kuulumisia. Jatkamme mielellämme yhteistyötä heidän kanssaan!”

 

Yhteistyön monet mahdollisuudet

Työllistymisen tukeminen on Miraculos Oy:lle ennestään tuttua: yritys on tehnyt jo useamman vuoden ajan yhteistyötä helsinkiläisten mielenterveyskuntoutujien hyväksi työtä tekevän Niemikotisäätiön kanssa. Mielenterveyskuntoutujat ovat esimerkiksi kiinnittäneet Miraculos Oy:n tuotteisiin tuoteselostuksia sekä koonneet kampanjapakkauksia. Petri Koskinen koordinoi myös tätä toimintaa.

”Yhteistyö hyödyttää molempia. Me saamme tarvitsemaamme apua, ja mielenterveyskuntoutujat puolestaan pääsevät kokeilemaan omaa työssä jaksamistaan turvallisessa yhteisössä ennen mahdollisia opintoja tai työkokeilua. Olemme heidän työnsä jälkeen erittäin tyytyväisiä.”

Petri haluaa rohkaista muitakin yrityksiä kantamaan yhteiskuntavastuuta.

”Auttaminen on tänä päivänä tärkeää.”

 

Kansainvälinen ja turvallinen Helsinki

Itseään Petri Koskinen kuvaa ”täysin helsinkiläiseksi”, eikä voisi kuvitella muuttavansa muualle. Kaupunki kehittyy hänen mielestään monella tapaa hyvään suuntaan.

”Helsinki muuttuu koko ajan kansainvälisemmäksi, ja tänne tulee lisää kiinnostavia kahviloita ja ravintoloita. Samalla pidän kuitenkin siitä, että kaupunki on edelleen hyvin turvallinen.”

Petrillä on muutama toive myös tulevaisuuden varalle.

”Toivon, että kaupunki säilyisi edelleen turvallisena, niin että lapsetkin voivat liikkua täällä huoletta. Olisi myös todella tärkeää saada talous nousuun. Toivon, että kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen vaikuttaisi tähän myönteisesti. Ehkä aukioloaikojen pidentyessä kauppojen olisi helpompi tarjota lisää myös työkokeilupaikkoja?”

 

Teksti ja kuva: Piia Raitavuo

 

Kim Lautamo valitsi Petri Koskisen Helsingin tulevaisuuden tekijäksi.

Kerro ja kommentoi