Ole hyvä Kesähelsinki

Kaupunkilaisten metrotaideprojekti käynnistyy kesälomien jälkeen uudelleen, ja pian onkin jo h-hetken aika!

Mutta hetkinen… kesälomien? Miten on mahdollista, että kesälomien aikana valokuvat ovat maagisesti muuttuneet painokuntoisiksi, jokaiselle kuvalle on tarkkaan määrätty oma paikkansa metroraiteiden takana, ja kaikki parisensataa kuvaa ovat jopa lähteneet painoon?

K15

Ahaa. Kaikki eivät olekaan olleet kesälomalla. Nuorten toimintakeskus Hapen kuvatoimittaja ja Ole hyvä Helsinki -projektin korvaamaton yleismies Ari Matinmikko on painanut pitkää päivää koko kesän: korjaillut värejä, mittaillut metrolaitureita, koostanut havainnekuvia.

Metroasemien kuvittaminen on vaatinut lukemattomien seikkojen ottamista huomioon. Mitkä kuvat sopivat yhteen temaattisesti tai esteettisesti? Missä mainostaulut ovat sääolosuhteiden vaikutuksen alaisina? Missä metrot pysähtyvät? Milloin Länsimetro tulee? Mikä kuva sopii parhaiten liukuportaiden päähän? Miten kukaan enää ehtii töihin, kun pitää jäädä asemille pällistelemään käsittämättömän hienoja kuvia?

Mutta kaikkiin kysymyksiin on vastauksensa, ja pian kuvat ovat esillä. Lopultakin. High five!

K31

Seuraava siirtomme on esitellä Kontulan kuvia hiukan etuajassa Kontufesteillä lauantaina 20.8. Tervetuloa katselemaan ja keskustelemaan!

P.S. Tämän blogipäivityksen kuvat tulevat Kontulan asemalle.

Kerro ja kommentoi