Mitä kuuluu, Ruoholahti?

Ruoholahden metroaseman kuvittavat Suomen valokuvataiteen museon kesäleiriläiset. 10–12-vuotiaiden leiri on oikea megaleiri, sillä tavanomaisen kahdentoista kurssilaisen ja yhden ohjaajan sijaan leirillä on 24 lasta ja kaksi ohjaajaa. Niin kova valokuvausleirien suosio oli.

WP_20160617_004

Sylvia, 12, ja Lotta, 11, ovat viihtyneet leirillä mainiosti, mistä kielii myös jatkuva kikatus ja huulenheitto. Oliver, 9, oli puolestaan kuvannut “aika paljonkin” jo ennen leiriä, mutta on silti oppinut paljon esimerkiksi valojen asettelusta.

WP_20160617_010

WP_20160617_013

Kaikki kolme ovat sitä mieltä, että metroasemista tulee kivempia, kun mainosten tilalle saadaan taidetta. Sylviaa ottaa oikein aivoon katsella samoja mainoksia joka päivä. Mukavampi on katsella vaikkapa maisemakuvia. Julkisesta taiteesta tytöille tulee mieleen lähinnä patsaita ja veistoksia. Siksi taidetta saisi näkyä enemmänkin. “Ja Myllypurossa, missä minä asun, ei ole paljon mitään taidetta, vain jotain pientä. Eikä siellä ole turistejakaan.”

Ruoholahti on tyttöjen mielestä iso ja sokkeloinen alue, mutta kuitenkin aika kiva. Sylvian mielestä on hyvä, ettei alueella ole aivan niin vilkasta kuin keskustassa.

Yhtenä leiripäivänä ryhmä teki paikallisretken, jolla valokuvattiin nimenomaan metrotunneli mielessä. Kuviin tallentui merta, rakennuksia ja metroasemaa. Oliverin suosikkikuva omista tuotoksista on merenrannasta, mutta todennäköisesti hänen kuvistaan metroasemalle päätyy kuva nostokurjesta. Toisaalta leirillä on rakennettu myös paperinen “ministudio”, jossa on kuvattu erilaisia esineitä. Lotta kuvasi lasinsirpaleen, mutta toiset valitsivat kohteikseen vaikkapa kasveja ja rikkinäisiä vesi-ilmapalloja. Sylvian kuvassa oli ryttyyn rutistettu muovimuki. Valkoinen muki näytti valkoista taustaa vasten hienolta, taiteelliselta. Se olisi upea metrotunnelissa!

Toinen leirin vetäjistä, Niina Ala-Fossi, kuvaa tuplaleiriä kiireiseksi. Mitä metroon tulee, Niina kaavailee, että mainostauluille voisi asetella vierekkäin esimerkiksi kasvi- ja rakennuskuvia. Sillä tavalla Ruoholahti näyttäytyisi sopivan monipuolisesti.

WP_20160617_017

Leirin viimeisenä päivänä osallistujat kehystivät kuvansa (varoen, oikeaoppisesti puuvillakäsineet kädessä!) ja rakensivat niistä museon tiloihin pop up -näyttelyn. Mitkähän näistä kuvista nähdään parin kuukauden päästä jättikoossa Ruoholahden metroasemalla?

WP_20160617_025

WP_20160617_020

Kerro ja kommentoi