”Meillä on kaikki mahdollisuudet tehdä mitä vain”

Biniyam Schelling on 20-vuotias muusikko Koillis-Helsingistä: tulevaisuuden lupaus, joka kuuluu samaan levy-yhtiöön muun muassa Noah Kinin ja Ronyan kanssa. Biniyamin musiikki on monimuotoista ja kokeilevaa räppiä, jota myös Helsinki ja helsinkiläiset muusikot inspiroivat.

Biniyamin äiti on kotoisin Saksasta ja isä Etiopiasta.

”Ihmettelen välillä, miten paljon vanhempani fiilistelevät Helsinkiä. Se saa minutkin muistamaan, kuinka hieno paikka tämä on.”

Biniyamin mielestä Helsinki on rehellinen, tyylikäs ja aito kaupunki, jonka persoonaa pitäisi korostaa enemmän. Hän kuitenkin kokee, että suomalaisia pidättelee jonkinlainen lasikatto, minkä vuoksi Suomessa ei uskalleta tehdä tarpeeksi isoja juttuja.

”Se johtuu vain ihmisten ajatusmaailmasta. Meillä on koulutus ja kaikki mahdollisuudet tehdä mitä vain.”

 

Nuorisotalon lähiöräppi innoituksena

Biniyam kävi yläasteen Pukinmäessä, jossa käytiin nuorisotalolla kuuntelemassa lähiöräppiä. Musiikin tekemisen 16-vuotiaana aloittanut Biniyam toivoo, että on esimerkillään inspiroinut vanhoja koulukavereitaan.

”Uskon, että omassa koulussa Puksussa ollaan ylpeitä. Olen kuullut, että ainakin opettajat ovat iloisia siitä, että meidänkin koulusta voi joku lähteä tekemään tällaisia juttuja.”

Vaikka Biniyam on Helsingissä syntynyt ja Kokkolassa kasvanut suomalainen, hänet mielletään Suomessa maahanmuuttajaksi. Biniyamille on tärkeää omalla esimerkillään vaikuttaa kuvaan maahanmuuttajista, jotta seuraavilla olisi helpompaa.

”Koska minut mielletään maahanmuuttajaksi, koen että minulla on erilainen vastuu siitä, miten käyttäydyn. Se, miten itse toimin, vaikuttaa nimittäin myös kuvaan maahanmuuttajista yleensä. Siksi haluan esimerkilläni muuttaa kuvaa maahanmuuttajista positiivisemmaksi.”

Biniyamista kuulemme varmasti vielä lisää.

 

Teksti: Siiri Mäkelä
Kuva: Matias Jalmari

 

Biniyam Schelling valitsi Helsingin tulevaisuuden tekijäksi Mira Korhosen.

 

 

Kerro ja kommentoi