Luonto on valttimme

Inna-Pirjetta Lahti pyöräilee ympäri vuoden, aina ja kaikkialle, kun siihen vain suinkin on mahdollisuus.

”Pyöräilen koska voin. Helsingin keskustassa ehtii pyörällä oikeastaan ihan mihin vaan 15 minuutissa. Niinä päivinä, kun olen joutunut jättämään pyörän kotiin, myöhästyn paljon helpommin”, Inna-Pirjetta kertoo.

Pyöräilyn lisäksi Kohtaamistoimisto Innastuksen perustaja liikkuu paljon luonnossa, hiihtää, purjehtii ja pulahtaa joka aamu uimaan kotinsa lähirannasta.

”Olen etuoikeutettu, kun saan asua Helsingissä, upeimmassa mahdollisessa kaupungissa. Luonto on tässä lähellä – on metsät, puistot ja rannat. Lauttasaaressa pihallamme näkyy lähes päivittäin kettuja. Syömme lähiruokaa, kun citykaneja on niin paljon.”

 

Varttitunti erämaahan

Inna-Pirjetta on ideoinut Nordic Bloggers Experience -ohjelmakokonaisuuden, joka tuo kansainvälisiä bloggaajia Suomeen Matkamessujen yhteydessä. Viime kuussa Suomeen tuli 66 bloggaajaa 21 eri maasta. Muutaman päivän visiitti huipentui ”Outdoor afternooniin” luontokeskus Haltiassa.

”Meillä oli superhyvä tuuri: pakkasta oli -25 astetta ja he saivat todellisen extreme-elämyksen Suomen luonnosta. Ihmetystä herätti, kuinka varttitunnin bussimatkan päässä Messukeskuksesta ollaan jo erämaassa”, Inna-Pirjetta kertoo.

Inna-Pirjetta uskoo, että luonto olisi valttikortti Helsingin matkailun edistämisessä, koska se erottaa meidät muista kaupungeista. Luonnon ohella tärkeitä ovat myös design, ruoka ja kaupunkitapahtumat, kuten vaikkapa Flow-festivaali.

”Nämä täydentävät toisiaan. Luonto voisi olla eräänlainen kattoteema kaikessa. Helsingin luonnossa on vielä paljon mahdollisuuksia ammennettavaksi.”

 

Luonto huomioitava rakentamisessa

Kaupungin kaavoitussuunnitelmiin Inna-Pirjetta suhtautuu hieman varauksella.

”Tänne pitää saada lisää asuntoja, se on selvä juttu, mutta rakentamisesta ei kannata tehdä keinotekoista. Esimerkiksi Lauttasaaren rantojen rakennussuunnitelmat tuntuvat sellaiselta. Rakentaminen ei saisi tapahtua luonnon kustannuksella ja niin, että monelle helsinkiläiselle tärkeät luontoarvot tuhotaan samalla, kun rannat rakennetaan täyteen kerrostaloja.”

Kehuja kaupunki saa muun muassa koko ajan kehittyvästä pyöräilyverkostosta.

”Pyörätiet ovat parantuneet radikaalisti muutaman viime vuoden aikana. Baana on ihan mahtava, ajan sitä pitkin päivittäin. Yllätyin kerran, kun pyöräilin Lauttasaaresta Vantaankoskelle. Minun täytyi ylittää ainoastaan kaksi tietä – se oli ihan mahtavaa.”

 

Teksti ja kuva: Heta Ängeslevä

 

Tom Selänniemi valitsi Helsingin tulevaisuuden tekijäksi Inna-Pirjetta Lahden.

 

 

Kerro ja kommentoi