“Laitoin kaikkea kivaa sinne missä näytti tyhjältä”

WP_20160629_011

Pride-viikko on alkanut, ja Senaatintorin kylkeen Kiseleffin taloon on pystytetty Pride House! Jos jossain, niin Sörkan tienoilla on sateenkaarikansa perinteisesti ollut kotonaan, joten Sörnäisten asemaa on ensimmäistä kertaa lähdetty kuvittamaan Pitkänsillan toiselle puolelle. Mikäpä parempi paikka työpajalle kuin tämä. Festivaalin tukikohtana toimiva Cafe Köket on täynnä ohjelmaa, ja taiteillessa voi kuunnella vaikkapa mielenkiintoisia paneelikeskusteluja.

Eevi, Essi ja Katja viihtyivät työpajassa pari tuntia ja tekivätkin useamman kuvan naiseen. Niistä löytyy sateenkaaria (tietenkin!), kaloja – ja luonnollisesti myös Kallion kirkon tornissa elämöivä King Kong. “Laitoin kaikkea kivaa sinne missä näytti tyhjältä”, Eevi selittää. Kannatettava periaate!

Keskustelemme taiteen näkymisestä julkisessa tilassa. “Hyvä että annetaan tällaisia mahdollisuuksia. Graffitia ja muuta tehdään joka tapauksessa, niin parempi että se tehdään näin kuin vastoin lupia. Tällaista pitäisi järjestää enemmän”, Essi pohtii. “Toinen hyvä paikka taiteelle olisi bussin istuinten selkänojat, joissa nyt on vain mainoksia”, Katja ehdottaa.

WP_20160629_001

Myös Olivia tuli paikalle varta vasten työpajaan. Hän on ottanut työstettäväkseen vanhan mustavalkokuvan, jossa poseeraa rivi vakavan näköisiä työmiehiä. Olivian versiossa joku miehistä on saanut huulipunaa, toinen kirjavan puvun – ja sitten on vielä enkelinsiipinen mies ja yksisarvinen. “Teoksen sanoma on, että kaikki ovat saman arvoisia. Sukupuoli-identiteetti ja sukupuolen ilmaisu voi olla mitä tahansa. Tässä kuvassa kaikki ovat iloisia!”

WP_20160629_016

Mari valitsi tarjolla olleista valokuvista viime vuoden Kallio Block Partyilta otetun ilmakuvan Kurvissa vellovasta väkimassasta. Mari on asunut Kurvissa, ja hänellä on siitä hyviä muistoja. Kuvan päälle hän maalaa sateenkaaren – kuin sateenkaaren väristä lunta, joka leijailee koko joukon ylle. “Tässä näkyy ihmismassojen erilaisuus ja ihanuus. Mutta kuvaa tämä omaakin elämääni. Ennen se oli harmaata niin kuin alkuperäinen kuva. Nyt se on paljon värikylläisempää ja hauskempaa.”

WP_20160629_019

WP_20160629_012

Kerro ja kommentoi