Kallion kirjasto kukkii ja kipinöi

Sörnäisten metroaseman kuvittaminen jatkui Kallion kirjastossa 27. ja 28.5. Valokuvien muokkaamisesta innostuivat monet sellaisetkin, jotka olivat tulleet kirjastoon vain pikavisiitille. Kirjan syöttäminen palautusautomaattiin laajenikin tunnin taiteilusessioon.

Sörnäisten aseman kummitaiteilija Heidi Lunabba oli käynyt etukäteen valikoimassa kaupunginarkiston syvyyksistä läjän vanhoja valokuvia muokattavaksi. Monet työpajan kävijät innostuivatkin nimenomaan arkistokuvista.

Alla olevan vangoghmaisen työn tekijä paneutui luomiseen niin hartaasti, että perui kauniin kesäpäivän muut suunnitelmat. Ja sehän kannatti.

Kallion kirjasto 046

Vaunun linjanumeroksi on muuttunut 666. Se kommentoi tekijän mukaan moottoriliikennettä.

Kuva on tavallaan myös ajankohtainen nyt, kun autoliikenne on päätetty ohjata pois Hämeentieltä. Arkistokuvassa autoja näkyy vain vähän, ja jalankulkijat kävelevät melko huolettoman oloisesti tiellä. Ehkä Hämeentien tulevaisuus muistuttaakin enemmän sen menneisyyttä kuin nykyhetkeä?

Entäpä sitten tämä kuva, jossa vanhaa Kurvia kansoittavat sympaattiset mutta kasvottomat puput? Mitä arvelette sen sanovan Sörnäisten seudusta?

Kallion kirjasto 051

Alla työpajan muuta satoa. Näiden perusteella taitaa olla jo lupa sanoa, että Sörnäisten asemasta tulee syksyllä käsittämättömän hieno.

Kallion kirjasto 048

Kallion kirjasto 047

Kallion kirjasto 049

P.S. Seuraava avoin työpaja Teurastamolla 12.6.!

Kerro ja kommentoi