”Helsingissä lapset voivat harrastaa ja kehittyä”

Helsingin Tuomiokirkon Cantores Minores -poikakuoron perinteinen joulukonsertti kuuluu monen helsinkiläisen jouluun. Kun liput konserttiin tulivat myyntiin syyskuussa, myytiin niitä hujauksessa iso osa.

Helsinkiläinen Elias Evgrafov, 10, laulaa Cantores Minoresissa nyt viidettä vuotta. Treenejä A-kuorolla on kolmesti viikossa, ja siihen päälle tulevat vielä lukuisat esiintymiset. Joulun alla esiintymisiä on parhaimmillaan monta kertaa viikossa.

”Välillä harjoittelu on rankkaa, mutta esiintymisestä tulee aina hyvä mieli”, Elias kertoo.

Tärkeää on, että myös perhe ja koulu tukevat harrastusta.

”Tuemme ja kannustamme Eliasta. Myös opettajat ovat ymmärtäneet harrastusta todella hyvin”, Eliaksen äiti Olga Evgrafova kertoo.

 

Poikakuorolla pitkät perinteet

Cantores Minores perustettiin vuonna 1952. Vuosittain kuorossa laulaa ja opiskelee lähes 500 4­–25-vuotiasta poikaa. Kaikkiaan kuorossa on laulanut yli 3000 poikaa. Kuoroon päästään pääsykokeiden kautta ja hakijoita on paljon.

Elias kiinnostui laulamisesta jo ihan pienenä.

”Huomasimme tämän ja ajattelimme, että se on lahja, jota kannattaa kehittää”, Olga Evgrafova kertoo.

 

Turvaa ja tapahtumia

Kuoroharrastuksen lisäksi kymmenvuotiaan elämän täyttävät koulu, kaverit ja toinen harrastus vesipallo. Elias viihtyy hyvin Helsingissä.

”Tämä on rauhallinen kaupunki, jossa on paljon puistoja ja leikkipaikkoja lapsille. Täällä lapset voivat harrastaa ja kehittyä. Lempipaikkani on Aleksanterinkatu joulun alla, sillä sen jouluvalot ja jouluikkunat ovat niin hienoja.”

”Toivon, että Helsinki pysyy tulevaisuudessakin turvallisena kaupunkina, jossa on hyvä elää. Olisi hyvä, että täällä olisi paljon erilaisia tapahtumia elävöittämässä kaupunkia. Ja että kaikkialla olisi ilmainen netti”, Elias toivoo.

 

 

Teksti ja kuva: Heta Ängeslevä

 

Kerro ja kommentoi