Elias Gould Lintsin kallioilla

Kasvoin Helsingin Kumpulassa puutarhaidyllissä tietämättä maailman pahuudesta. Lukioikäisenä muutin Kallion punavihreään kuplaan. Pidin ennen Helsinkiä vähän junttilana, mutta nykyään kun käyn Euroopan isoissa kaupungeissa kuten Berliinissä tai Barcelonassa, tajuan että Helsinki on ihan yhtä kärjessä. On siistiä, että Helsinkiä pystyy oikeasti vertaamaan vaikka Berliiniin. Ainoa mikä Helsingistä puuttuu, on kahden euron döönerit. Mun Helsinki-ylpeys on jotenkin kasvanut ja haluan maailmalla tuoda esiin, että tulen Helsingistä.

Rakastan Helsinkiä keväällä ja kevään ensimmäisiä aurinkoisia päiviä Kalliossa. Helsingissä on parasta mun oma Helsinki, jonka oon itse löytänyt ja jota oon itse ollut tekemässä. Mun omaa Helsinkiä kuvastavat Lintsin kalliot, joilla muutama kesä sitten istuin ehkä kolmenakymmenenä iltana kuvaamassa auringonlaskua. Tuntui että olin löytänyt Helsingistä oman jutun, sellaisen jota vaan mä voin tehdä.

Ärsyttävintä Helsingissä on byrokratia. Tuntuu että kaikki kielletään ja siistejä juttuja ei saisi tehdä. Kaipaisin enemmän kokeilukulttuuria, eli tehdään vaan ja katsotaan sitten miten meni.

Helsingissä olen erityisen ylpeä musamaailmasta, joka on muualla superarvostettua. Helsingistä odotetaan tosi isoja juttuja musiikin saralta. Lisäksi Helsingistä tekee erityisen se, että täällä vallitsee nykyään sellainen ilmapiiri, että jengi tarttuu juttuihin ja rupeaa vaan tekemään.

Helsinkiläiset haluavat nähdä muutoksen ja viedä asioita eteenpäin. Helsingissä on syttynyt omanlainen liekki, jollaista ei ole muualla.

Teksti: Siiri Mäkelä
Kuva: Topi Vanhatalo

P.S. Elias Gould tähdittää Manuela Boscon kanssa Night goes long -leffaa, jota kuvattiin kuukauden ajan elokuisessa Helsingissä.

Kutsuimme elokuvan tuottajien kanssa helsinkiläisiä tekemään käsikirjoitusta ja ehdottamaan kuvauspaikkoja. Leffa sai ensi-iltansa Rakkautta&Anarkiaa -festareilla. Elokuvasta enemmän osoitteessa http://www.48dayfilm.com/

 

Kerro ja kommentoi