Annantalon metrotaidekuulumisia

Kävimme tuottaja Juho Vainion kanssa tiistaina Annantalolla tervehtimässä metrotaiteen parissa työskenteleviä nuoria. Paikalla oli myös Tekla, toinen Annantalon ryhmää vetävistä kummitaiteilijoista.

Osa nuorista puursi keskittyneesti raidetilan pienoismallin parissa ja toiset työstivät valokuvia tietokoneen ruudun äärellä. Tunnelma oli leppoisa joskin hyvin työorientoitunut.

Tekla ja toinen kummitaiteilija Kastehelmi ovat kummatkin Annantalolla taideopettajina, mikä on helpottanut tekemisiä jonkin verran. Kun talo on tuttu, moni arjen asia hoituu näppärästi.

Pyry, Hajara ja Johanna kertoivat kesätyön vastanneen odotuksia ja jopa ylittäneen ne. Toki vajaat kahdeksantuntiset päivät olivat pitkiä, mutta kaikilla kolmella oli onnekkaasti lyhyt työmatka, joten kesäiltoihin jäi aikaa myös muille harrasteille.

20160614_142113

Kuvassa Iris, Saga ja Risto työn touhussa.

Yhteistyö kaikkien kesätyöläisten kesken sujui kitkatta ja asiapohjalta.

Kovin tiiviiksi ystävyyssuhteet eivät olleet ehtineet muodostua, eikä siihen tuntunut ainakaan näillä kolmella olevan sen erityisempää tarvettakaan. Kepeä kaveruus riittää hyvin.

Annantalolla oltiin selvästi töissä, ja työelämän taitoihin kuuluu tulla toimeen kaikkien kanssa. Niitä taitoja tällä ryhmällä oli aivan luontaisesti.

Nina Brunberg

Kerro ja kommentoi